Ons Boswinkel

Samen bouwen aan
een nieuwe wijk.

Ons nieuwe Boswinkel

De huizen in oost Boswinkel worden gesloopt omdat ze te oud zijn. Er komen nieuwe huizen voor in de plaats: 71 eengezinswoningen, 13 levensloopbestendige woningen, 50 beneden-bovenwoningen, 98 appartementen en 49 koopwoningen. De woningen worden gebouwd door de bedrijven Dura Vermeer en Trebbe.

van Oost Boswinkel naar Ons Boswinkel

Eind 2025
In de toekomst


We verwachten dat het nieuwe Boswinkel eind 2025 klaar is. Hoe het er dan uitziet? Bijvoorbeeld zo!

Begin 2023
Opbouw

In het tweede kwartaal van 2023 beginnen we met de infrastructuur: de wegen, het groen in de wijk, voetpaden, etc. De eerste nieuwe huizen worden in het vierde kwartaal van 2023 gebouwd.

December 2022
De sloop: fase 2

In december 2022 wordt ook fase 2 met hekken afgesloten. Ook hier begint de asbestsanering, terwijl fase 1 steeds kaler wordt.
Fotografen: Selena Daidone & Nina Homberg

December 2022
De sloop: fase 1

De sloop begint bij fase 1 van het gebied. Er worden bouwhekken geplaatst en het bedrijf Kamphuis Sloopwerken begint met asbestsanering. Dat is een flinke klus. In december 2022 worden de eerste huizen echt gesloopt.

2021
Voor de sloop

In 2021 werd de knoop doorgehakt: oost Boswinkel wordt definitief vernieuwd. De oude woningen gaan tegen de vlakte, en er komen nieuwe woningen voor in de plaats. De sloop begint in oktober 2022.

Vroeger
De jaren vijftig

In de jaren ’50 werd de wijk Boswinkel opgebouwd. De oorlog was net voorbij en er waren veel nieuwe woningen nodig. Daarom werden er in rap tempo een heleboel complexen gebouwd.

Lees hier de meest gestelde vragen

Ons Boswinkel wordt gerealiseerd door:

Het nieuwe Boswinkel bouwen we niet alleen. We werken daarvoor samen met een aantal fijne bedrijven.