Ons Boswinkel

“Het verhuizen en slopen heeft veel impact, veel meer dan mensen soms denken. Je huis is zo belangrijk in je leven. Zo’n aanstaande verhuizing heeft invloed op heel veel dingen: koop ik nog een nieuwe bank, of wacht ik het nieuwe huis af? Wil ik de muren nog schilderen? Maar ook grotere vragen zoals waar mijn dochtertje straks naar school gaat. Kies ik voor een school hier in de buurt, of toch in de buurt van Boswinkel? Dat zijn allemaal dingen die nu lastig zijn.” 

Marleen is moeder van Juul en woont in een tijdelijke woning op het Hogeland in Enschede. Hiervoor woonde ze op Boswinkel, maar omdat die woningen gesloopt worden moest ze verhuizen. 

“Ik zei altijd: ik wil niet drie hoog achter op Boswinkel wonen. Dus toen ik er kwam ging ik er vanuit dat het een tijdelijke woning zou zijn. Maar uiteindelijk woonde ik daar zo fijn dat ik absoluut geen haast meer had om weg te gaan. Het is een heel groene wijk, je loopt heel makkelijk het park in. Dat is heerlijk, dus ik keer graag terug.”

Op 1 oktober start de sloop van de oude woningen in Boswinkel Oost. De planning is nu dat de eerste woningen in 2024 worden opgeleverd. Je kunt Marleen trouwens volgen op Instagram, waar ze onder andere leuke inkijkjes in haar woning deelt! https://www.instagram.com/by_marleen/