Ons Boswinkel

Benieuwd naar de woningen in Ons Boswinkel? We mogen een tipje van de sluier oplichten! Hieronder vind je ‘artist impressions’. Dat zijn sfeerbeelden van de nieuwe huurwoningen. Dit is hoe ons nieuwe Boswinkel eruit komt te zien!

Er komen 71 eengezinswoningen. Deze worden gebouwd aan de Kotmanlaan, Overijssellaan, Gelderlandstraat, Groningenstraat, Utrechtlaan en Noordhollandstraat. 

Er worden drie appartementsgebouwen gebouwd: één gebouw komt aan de Overijssellaan en er komen twee gebouwen op de hoeken van de Wethouder Beversstraat.

In het midden van de wijk staat het entreegebouw. Hier komen 37 appartementen. 

De hoekappartementen vormen letterlijk de hoekstenen van de wijk Boswinkel. Er komen twee van deze complexen in de wijk. In deze twee gebouwen komen in totaal 61 appartementen. 

In de nieuwe wijk worden ook een aantal levensloopbestendige woningen gebouwd. Die zijn geschikt voor ouderen en/of mensen die om andere redenen een rolstoeltoegankelijke woning nodig hebben. 

Deze woningen worden gebouwd aan de Gelderlandstraat, Noordhollandstraat en Groningenstraat. 

Een levensloopbestendige woning kun je alleen huren als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Meer informatie daarover volgt zodra de woningen beschikbaar zijn voor verhuur! 

Aan de Burgemeester van Veenlaan worden 50 beneden- bovenwoningen gebouwd. Dit worden twee soorten woningen: een soort met 3 verdiepingen en een soort met 4 verdiepingen. 

Het woningtype met 3 lagen heeft een kleine woning op de begane grond, en een ruimere woning op de eerste en tweede verdieping. Het woningtype met 4 lagen heeft twee dezelfde woningen op elkaar. De benedenwoningen hebben een achtertuin, de bovenwoningen hebben een dakterras. 

Je kunt nog niet reageren op deze nieuwe woningen. Er is een groep van circa 60 huishoudens met een voorrangspositie. Dit zijn mensen die voor de sloop al op Boswinkel woonden of die voorrang hebben gekregen doordat ze hebben meegedaan aan workshops.

De overige woningen worden op de normale manier online aangeboden, via loting. Zodra deze beschikbaar zijn vind je ze op www.woninghuren.nl.

Heb je vragen? Bij de veelgestelde vragen vind je veel informatie.
Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je contact opnemen met Ons Huis. Je kunt mailen naar boswinkel@onshuis.com of bellen naar
053-4848966. Iedere maandagmiddag is er ook een spreekuur in wijkcentrum ’t Ni-je Terphoes (Noordhollandstraat 4). Onze projectconsulent Michelle Meijer zit daar van 13.00 – 14.00 uur klaar om alle vragen te beantwoorden.