Ons Boswinkel

Begin 2023 kon je weer struikroven op Boswinkel. Twee van deze struikrovers waren Rutger en Danicha-Caitlin. We spraken het stel over hun ervaring:

“Ik vind het een heel mooi initiatief,” vertelde Rutger. “Zo heb je de kans om goede planten mee naar huis te nemen. Anders eindigen ze op de vuilnisbelt. Of gaan ze met de sloop mee. Op deze manier kun je planten een tweede leven geven.” 

Het stel was ook bij de voorgaande versie van struikroven op Boswinkel. “De vorige keer hebben we een heleboel planten meegenomen,” vertelde Danicha-Caitlin. “Die staan nu in onze voor- en achtertuin. Maar toen hadden we ook een auto mee. Vandaag stoppen we alles in onze bolderkar.  

De vorige keer lukte het ons helemaal zelf om de planten eruit te halen. We kregen alleen hulp bij een vlinderstruik. Rutger was daar een half uur mee bezig. De mensen van Struikroven hielpen ons toen met een graafmachine.”

Zonder struikrovers zoals Rutger en Danicha-Caitlin zou er veel groen uit de wijk verdwijnen, en dat is natuurlijk zonde. We zijn blij dat veel planten en struiken een nieuw thuis hebben gevonden.