Ons Boswinkel

‘We kunnen niet wachten om terug naar Boswinkel te gaan.’ Meneer en mevrouw Veli zijn een van de huishoudens die terugkeren in de nieuwe wijk. Boswinkel was jarenlang hun thuis. “Toen ik uit huis ging ben ik meteen op Boswinkel komen wonen. Dat was in 1989. Ik ben er nooit meer weggegaan, tot er gesloopt ging worden.”

Ze wonen nu in een fijn appartement in de wijk Stadsveld, maar meneer en mevrouw Veli kunnen niet wachten om terug te gaan. “We willen echt terug. Boswinkel is onze wijk. We hebben daar zoveel jaren gewoond. Onze kinderen zijn daar opgegroeid. Het is er gemoedelijk.”

De oude woning verlaten was dan ook niet makkelijk. “Ik vond dat heel erg,” vertelt mevrouw Veli. “Gek eigenlijk, want het was echt oude meuk. Soms had je de deurklinken in je handen. Maar dat interesseerde ons niet, het was gewoon thuis.”

“Als het meezit kunnen we in het eerste kwartaal van 2025 terug. We hebben de woning al uitgezocht. Op de hoek van de Burgemeester van Veenlaan en de Wethouder Beversstraat. Het wordt een hoekappartement helemaal bovenin het gebouw. We zijn er heel blij mee. Dat was namelijk het appartement dat we eigenlijk van tevoren al wilden.”

Vanwege de sloop van hun woning kregen de meneer en mevrouw Veli begeleiding vanuit Ons Huis. Ze werden geholpen bij de verhuizing en geïnformeerd over de nieuwbouwplannen. “Die begeleiding wisselde nog wel eens. Daar werd ik onrustig van. Ik ben blij dat Michelle er nu is. Zij is er al een tijd en dat voelt vertrouwd. Ik kan het goed met haar vinden.”

Aftellen naar de nieuwe wijk doet mevrouw Veli niet. “Het moet wel allemaal meezitten. Ik ga uit van ergens in 2025. We hoeven ook niet zo snel mogelijk hier weg want we wonen hier prima. Maar ik wil zeker terug.”